Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
cząber
cebula
oliwki czarne Smak 6 szt
Czosnek suszony Prymat
cebula 1 szt
mięso mielone wieprzowe 500 g
musztarda pół łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki
wędlina wędzona 3 plastry
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ser żółty starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski, wędlinę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mięsem.
Krok 1 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
2
Czarne oliwki odsączamy z zalewy i drobno kroimy, po czym dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
3
Do masy mięsnej wsypuje pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję musztardę, sól, pieprz
Krok 3 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
4
Kolejny krok to odpowiednia ilość przypraw jak kto woli, czosnek, cząber, chili, bułka tarta, natka pietruszki, wszystko ze sobą mieszamy i wyrabiamy mięso jak na kotlety mielone.
Krok 4 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
5
Na wilgotne patyczki do szaszłyków nabijamy rolki z mięsa, lekko skrapiamy oliwą, i pieczemy w piekarniku lub na grillu przez 40 min.
Pod koniec pieczenia posypujemy żółtym serem.
Krok 5 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 27.10.2014 16:53
Smaczne jedzonko;)
IwonaDD 27.10.2014 12:45
pyszne i pożywne
Czyki 27.10.2014 12:00
Wyglądają na pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak