Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • cząber

  • cebula

  • oliwki czarne Smak

    6 szt
  • Czosnek suszony Prymat

  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • musztarda

    pół łyżeczki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • wędlina wędzona

    3 plastry
  • oliwa

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • ser żółty starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
Mięso mielone przekładamy do miski, wędlinę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mięsem.
Krok 2 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
Czarne oliwki odsączamy z zalewy i drobno kroimy, po czym dodajemy do mięsa.
Krok 3 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
Do masy mięsnej wsypuje pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję musztardę, sól, pieprz
Krok 4 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
Kolejny krok to odpowiednia ilość przypraw jak kto woli, czosnek, cząber, chili, bułka tarta, natka pietruszki, wszystko ze sobą mieszamy i wyrabiamy mięso jak na kotlety mielone.
Krok 5 - Szaszłyki z mielonego z oliwkami i cząbrem foto
Na wilgotne patyczki do szaszłyków nabijamy rolki z mięsa, lekko skrapiamy oliwą, i pieczemy w piekarniku lub na grillu przez 40 min.
Pod koniec pieczenia posypujemy żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 27.10.2014 16:53
Smaczne jedzonko;)
IwonaDD 27.10.2014 12:45
pyszne i pożywne
Czyki 27.10.2014 12:00
Wyglądają na pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat