Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z łososiem i szparagami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeżego fileta z łososia norweskiego bez skóry 500 g
szparagi białe 5 sztuk
pieczarki 4 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1 mała sztuka
cukinia 1/2 małej sztuki
przyprawa do szaszlykow 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z łososiem i szparagami

1. Filet z łososia, umyć . Pokroić w dość dużą kostkę. Szparagi obrać , odciąć zdrewniałe końce. Przekroić każdego na 3 kawałki. Pieczarki obrać pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w grube plastry lub piórka. Cukinię w pół plastry.
2.Na patyczki od szaszłyków nadziewać składniki np. cukinię , szparaga , cebulę , paprykę , łososia , pieczarki. Czynność powtarzać do końca miejsca na patyczku, oprószyć przyprawą do szaszłyków.
3.Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu węglowym ( ew. na patelni grillowe) przez ok 10 min z obu stron. Podawać same lub z ulubionym sosem czy też lekką sałatką ze świeżych warzyw.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 12.01.2016 10:55
ciekawy przepis
sliwka 12.01.2016 10:14
Pychotka, mniam;))
SzczyptaChili 12.01.2016 09:38
Zapraszam :)
Pani Domu 12.01.2016 07:12
ciekawe szaszłyczki
Iwusia 11.01.2016 23:12
wspaniałe szaszłyczki
Madzik239 11.01.2016 23:09
Smaczne i zdrowe
norweska20 11.01.2016 23:08
smakowity pomysł
w mojej kuchni 11.01.2016 23:01
same pyszności na talerzu
wwwiolka 11.01.2016 22:49
Bardzo fajny pomysł.
A_Ka 11.01.2016 22:17
ciekawe danie, z checia bym zjadła chociaz jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak