Szaszłyki z łososiem i szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżego fileta z łososia norweskiego bez skóry

    500 g
  • szparagi białe

    5 sztuk
  • pieczarki

    4 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 mała sztuka
  • cukinia

    1/2 małej sztuki
  • przyprawa do szaszlykow

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filet z łososia, umyć . Pokroić w dość dużą kostkę. Szparagi obrać , odciąć zdrewniałe końce. Przekroić każdego na 3 kawałki. Pieczarki obrać pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w grube plastry lub piórka. Cukinię w pół plastry.
2.Na patyczki od szaszłyków nadziewać składniki np. cukinię , szparaga , cebulę , paprykę , łososia , pieczarki. Czynność powtarzać do końca miejsca na patyczku, oprószyć przyprawą do szaszłyków.
3.Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu węglowym ( ew. na patelni grillowe) przez ok 10 min z obu stron. Podawać same lub z ulubionym sosem czy też lekką sałatką ze świeżych warzyw.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 12.01.2016 10:55
ciekawy przepis
sliwka 12.01.2016 10:14
Pychotka, mniam;))
SzczyptaChili 12.01.2016 09:38
Zapraszam :)
Pani Domu 12.01.2016 07:12
ciekawe szaszłyczki
Iwusia 11.01.2016 23:12
wspaniałe szaszłyczki
Madzik239 11.01.2016 23:09
Smaczne i zdrowe
norweska20 11.01.2016 23:08
smakowity pomysł
w mojej kuchni 11.01.2016 23:01
same pyszności na talerzu
wwwiolka 11.01.2016 22:49
Bardzo fajny pomysł.
A_Ka 11.01.2016 22:17
ciekawe danie, z checia bym zjadła chociaz jednego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat