Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z łososiem, bekonem i słodkim ananasem maczane w Party DIP Barbecue od Prymat

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 100 g
ananas w puszce 4 plastry
sok z cytryny 2 łyżki
Party Dip Barbecue Prymat 1 opakowanie
ketchup 5 łyżek
woda 2 łyżki
bekon 4 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z łososiem, bekonem i słodkim ananasem maczane w Party DIP Barbecue od Prymat

Filet z łososia pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Można lekko oprószyć solą.
Plastry ananasa i bekonu pokroić na mniejsze kawałki i ponabijać naprzemiennie na patyczki.
Grillować 10-12 min, aż bekon stanie się chrupiący.
W między czasie przygotować DIP (wg instrukcji na opakowaniu): do miseczki wysypać zawartość opakowania, wymieszać dokładnie z 2 łyżkami wody i 5 łyżkami ketchupu. Gotowe!
Szaszłyki podawać wraz z dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 25.09.2013 14:28
lubię takie połączenia;) pyszne, pomyślałabym może nad innym sosem;)
ana1 18.09.2013 10:56
Bardzo fajne
Krzysztof15 17.09.2013 16:12
bardzo pyszne
Jadwiga/Jaga85 17.09.2013 14:23
Pyszności- piękne zdjęcie.
Olga_SK 17.09.2013 13:50
Dobry pomysł :)
IwonaDD 17.09.2013 13:29
świetny przepis
Bernadeta1 17.09.2013 13:18
na pewno rewelacja taki łosoś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak