Szaszłyki z łososiem, bekonem i słodkim ananasem maczane w Party DIP Barbecue od Prymat

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    100 g
  • ananas w puszce

    4 plastry
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • ketchup

    5 łyżek
  • woda

    2 łyżki
  • bekon

    4 wędzony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Można lekko oprószyć solą.
Plastry ananasa i bekonu pokroić na mniejsze kawałki i ponabijać naprzemiennie na patyczki.
Grillować 10-12 min, aż bekon stanie się chrupiący.
W między czasie przygotować DIP (wg instrukcji na opakowaniu): do miseczki wysypać zawartość opakowania, wymieszać dokładnie z 2 łyżkami wody i 5 łyżkami ketchupu. Gotowe!
Szaszłyki podawać wraz z dipem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniagdz 25.09.2013 14:28
lubię takie połączenia;) pyszne, pomyślałabym może nad innym sosem;)
ana1 18.09.2013 10:56
Bardzo fajne
Krzysztof15 17.09.2013 16:12
bardzo pyszne
Jadwiga/Jaga85 17.09.2013 14:23
Pyszności- piękne zdjęcie.
Olga_SK 17.09.2013 13:50
Dobry pomysł :)
IwonaDD 17.09.2013 13:29
świetny przepis
Bernadeta1 17.09.2013 13:18
na pewno rewelacja taki łosoś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat