Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 szt.
papryka czerwona
ananas z puszki
przyprawa gyros

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę pokroić w spore kwadraty, plastry ananasa na mniejsze cząstki. Do naczynia odlać sok z ananasa, dodać przyprawę, wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojonego kurczaka i moczyć ok. 2 godziny (najlepiej przygotować kurczaka dzień wcześniej i zostawić w marynacie na noc). Nabijać składniki na patyczki do szaszłyków. Wstawić do piekarnika na ok.25min do temperatury 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 14.05.2011 18:32
Pyszniutkie szaszłyki:)
oliwkowa
oliwkowa 04.04.2011 22:51
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak