Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z krewetek po tajsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki mrożone 200 g
boczek wędzony 150 g
jabłka 4 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
wódka 100 ml
sos sojowy 2 łyżki
imbir 1/2 łyżeczki
chili 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z krewetek po tajsku

Krewetki rozmroziłem, przyprawiłem imbirem oraz chili, a następnie zalałem sosem sojowym wymieszanym z wódką. Odstawiłem do lodówki na 20 minut.

Boczek pokroiłem w kostkę, a resztę składników na kawałki. Na patyczki nadziałem na przemian krewetki, boczek, cebulę, paprykę i jabłka. Szaszłyki grilowałem ok. 8 minut, często je obracając

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 12.06.2016 11:56
Smakowicie się zapowiadają:)
RenataZ-et 12.06.2016 10:45
bardzo efektownie wyglądają
cukiereczek 12.06.2016 10:23
ciekawa i apetycznie wyglądająca przekąska
Wafelek2601 12.06.2016 08:36
Przepyszne.
gosia1988 12.06.2016 07:20
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak