Szaszłyki z krewetek po tajsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki mrożone

    200 g
  • boczek wędzony

    150 g
  • jabłka

    4 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • wódka

    100 ml
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • chili

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki rozmroziłem, przyprawiłem imbirem oraz chili, a następnie zalałem sosem sojowym wymieszanym z wódką. Odstawiłem do lodówki na 20 minut.

Boczek pokroiłem w kostkę, a resztę składników na kawałki. Na patyczki nadziałem na przemian krewetki, boczek, cebulę, paprykę i jabłka. Szaszłyki grilowałem ok. 8 minut, często je obracając

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 12.06.2016 11:56
Smakowicie się zapowiadają:)
RenataZ-et 12.06.2016 10:45
bardzo efektownie wyglądają
cukiereczek 12.06.2016 10:23
ciekawa i apetycznie wyglądająca przekąska
Wafelek2601 12.06.2016 08:36
Przepyszne.
gosia1988 12.06.2016 07:20
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat