Szaszłyki z kaszanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    3 szt,
  • papryka czerwona

    1 szt,
  • cebula

    2 - 3 szt,
  • cukinia

    1 szt,
  • boczek wędzony

    plastry,
  • ziemniaki ugotowane

    6 szt.na pół twardo,
  • oliwa

    2 łyżki,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • olej

    1 łyżka do podsmażenia boczku,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek wędzony kroimy w nie za grube plastry, następnie lekko podsmażamy na patelni.
Kaszankę kroimy w plastry, cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki.
Cukinię po umyciu i osuszeniu kroimy w plastry, natomiast paprykę po oczyszczeniu kroimy w mniejsze kawałki,skrapiamy oliwą oraz oprószamy solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie myjemy a następnie gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odlewamy wodę a ziemniaki studzimy.
Po wystudzeniu kroimy na łódeczki czyli ćwiartki.
Plasterki kaszanki owijamy podsmażonymi plasterkami boczku pamiętając aby strona przecięta była owinięta.
Następnie kaszankę i warzywa nabijamy na patyczki do szaszłyków kolejność dowolna.
Szaszłyki układamy na grillu a obok układamy resztę ziemniaków i warzyw które nam zostały.
Grillujemy do miękkości warzyw i ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:35
syte danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat