Szaszłyki z karkówką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    60 dag
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • marynata

  • olej

    1/2 szklanki
  • musztarda miodowa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • cukinia

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry, zalewamy marynatą i odstawiamy na 6 godzin do lodówki, co jakiś czas przekładać mięso, aby dobrze się zamarynowało. Rzodkiewkę oraz cukinię myjemy osuszamy. Rzodkiewkę kroimy na pół, cukinię w plastry. Mięso kroimy na kawałki, nakładamy na patyczki szaszłykowe na przemian z cukinią oraz rzodkiewką.

Grillujemy z obu stron smarując pozostałą marynatą z mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 25.11.2013 20:51
Takie szaszłyczki są rewelacyjne!
halina16 17.04.2012 19:16
smaczne szaszłyki
Goya 01.01.2011 14:43
lubie szaszłyki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat