Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kabanosami, warzywami i gruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Doskonała przekąska na imprezę pod chmurką. Warto je przygotować na grillu jako alternatywę dla popularnych dań grillowych.

Składniki:

Szaszłyki:

kabanos drobiowy 4 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 4 sztuki
cukinia 1 sztuka
gruszka 1 sztuka
pomidorki cherry 8 sztuk
olej 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kabanosami, warzywami i gruszką

1. Kabanosy kroję na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cebulki obieram i przekrawam na pół. Cukinię kroję w grubsze plastry. Gruszkę obieram i kroję w grubszą kostkę.

2. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie paprykę, kabanosy, cebulę, cukinię, gruszkę oraz pomidorki cherry.

3. Szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Szaszłyki układam na grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak