Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
1 szłoiczek -
filet z kurczaka
250 g -
przyprawa gyros
2 łyżeczki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
oliwa
1 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
papryka czerwona
1 szt -
cebula
1-2 szt
Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki z grilla z pieczarkami i kurczakiem
Paprykę umyć i wyjąć nasiona ,pokroić na grubszą kostkę .
Pieczarki osączyć z zalewy , cebulę obrać i pokroić w grubszą kostkę . Wszystkie składnik nabijać na patyczki szaszłykowe na przemian i ułożyć na tackach i grillować do miękkości obracając dookoła .
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się