Szaszłyki z grilla z pieczarkami i kurczakiem

Szaszłyki z grilla z pieczarkami i kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 szłoiczek
  • filet z kurczaka

    250 g
  • przyprawa gyros

    2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1-2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta umyć i obrać z błon , pokroić na kostkę . W miseczce zrobić marynatę z podanych składników i włożyć mięso na noc do marynaty .
Paprykę umyć i wyjąć nasiona ,pokroić na grubszą kostkę .
Pieczarki osączyć z zalewy , cebulę obrać i pokroić w grubszą kostkę . Wszystkie składnik nabijać na patyczki szaszłykowe na przemian i ułożyć na tackach i grillować do miękkości obracając dookoła .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat