szaszłyki z grilla warzywno mięsne

szaszłyki z grilla warzywno mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • pasta peperoni

    1 łyżeczka
  • oliwa

    100 ml
  • wino białe wytrawne

    50 ml
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki

Mięso i dodatki

  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    4 szt
  • szynka parmeńska

    4 plastry
  • karczek

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata ;
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą ,najlepiej w słoiczku ,dobrze nim potrząsając by się połączyły .

Mięso kroimy w plastry ,a potem w paski i takie zanurzamy w marynacie ,ja z reguły robię to dzień wcześniej więc na jakieś 24h zostawiamy w lodówce .

Paprykę kroimy w duże kwadraty
Cebulę na pół i potem na ćwiartki by dobrze się trzymała na szpikulcu .
Pieczarki również kroimy na cztery części ,miałam tylko 4 plastry szynki więc po jednej części pieczarki na każdy szaszłyk zawinęłam w nią .

na szpikulec nadziewamy na przemian mięso i warzywa ,ściskając dość ciasno bo wszystko się skurczy .

Pieczemy na grillu do miękkości mięsa .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 11.05.2014 11:52
takie lubię:)
Joannasz3190 11.05.2014 11:45
Pyszności :)
Pyszota 11.05.2014 11:17
kolorowe i pyszne
Anna133 11.05.2014 11:12
alternatywa dla zwykłego mięska
Beatris 11.05.2014 10:53
Bardzo lubię takie szaszłyki:)
Zdzisław 11.05.2014 10:52
dla mnie same pyszności podano
Konczi 11.05.2014 10:47
apatycznienie u Ciebie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat