Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
cebula biała
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grilla

Mięso należy pokroić w kostkę. Doprawiamy je solą, pieprzem i papryką. Wlewamy 3 łyżki oleju. Mięso mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Paprykę kroimy w kawałeczki, cebulę również w kawałki. Pieczarki obieramy i usuwamy ogonki. Duże dzielimy na pół, małe będą w całości. Nabijamy na patyczki do szaszłyków kawałek mięsa, cebuli, papryki i pieczarki.

Najlepiej zacząć od mięsa wtedy nic nie spadnie z patyczka.
Posypujemy szaszłyki delikatnie solą i grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.11.2016 11:05
smaczne szaszłyki
Pani Domu 18.11.2016 08:34
świetne szaszłyki
gusia1000 17.11.2016 22:31
Zawsze dobre.
MAR3STA 17.11.2016 21:45
zjadłabym takiego szaszłyka
Marta1986 17.11.2016 19:57
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak