Szaszłyki z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • sól i pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • cebula biała

  • pieczarki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso należy pokroić w kostkę. Doprawiamy je solą, pieprzem i papryką. Wlewamy 3 łyżki oleju. Mięso mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Paprykę kroimy w kawałeczki, cebulę również w kawałki. Pieczarki obieramy i usuwamy ogonki. Duże dzielimy na pół, małe będą w całości. Nabijamy na patyczki do szaszłyków kawałek mięsa, cebuli, papryki i pieczarki.

Najlepiej zacząć od mięsa wtedy nic nie spadnie z patyczka.
Posypujemy szaszłyki delikatnie solą i grillujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 18.11.2016 11:05
smaczne szaszłyki
Pani Domu 18.11.2016 08:34
świetne szaszłyki
gusia1000 17.11.2016 22:31
Zawsze dobre.
MAR3STA 17.11.2016 21:45
zjadłabym takiego szaszłyka
Marta1986 17.11.2016 19:57
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat