Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
boczek wędzony 20 dag
papryka czerwona 2-3 sztuki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grilla

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę o boku około 3 cm. Boczek kroimy w grube plastry, a następnie w kwadratowe kawałki. Cebulę kroimy tak, żeby w łatwy sposób nadziać ją na szpatułki do grillowania. Podobnie paprykę. Tak przygotowane składniki nadziewamy na szpatułki i grillujemy przez ok. 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolinka111 20.06.2012 10:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak