Szaszłyki z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    20 dag
  • boczek wędzony

    20 dag
  • cebula

    2 szt
  • olej

    1/2 szklanki
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso, boczek wędzony, cebulę pokroić w grube plastry. Nabijać przemiennie na szpikulce, posmarować olejem, posypać przyprawą i piec na gorącym ruszcie. Podczas pieczenia raz jeszcze posmarować olejem i posypać przyprawą. Można podawać z TZATZIKI – pikantny sos czosnkowy Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zbigniew1975 13.10.2013 18:53
o tak zgodzę się z Mają Nowak papryka np.czerwona miło widziana,pycha
novita26 29.07.2011 10:01
super
jolita 12.07.2011 10:06
super zrobiłam
MAJA5 04.07.2011 18:25
polecam do tego jeszcze kawałki papryki.. trochę ożywi kolorystycznie ;))
jolita 24.06.2011 15:20
mniam mniam
Kasiax18 05.06.2011 11:23
MNIAM
agnieszka214 27.03.2011 09:34
palce lizać
Moni 05.03.2011 10:14
interesujące
nikusonka 19.02.2011 20:53
pycha
gottrina 05.01.2011 09:15
zjadlabym takie szaszłyki ale gdzie tam w zimie grilla robic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat