Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z faszerowanych pieczarek
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i dodajemy masło, szklimy drobniutko posiekaną cebulę.
Do zeszklonej cebuli dodajemy drobno posiekane nóżki pieczarek. Całość razem przesmażamy. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.
Mięso mielone mieszamy z przesmażoną cebulą z nóżkami pieczarek, dodajemy zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wyrabiamy gładką masę.
Kapelusze pieczarek faszerujemy przygotowanym farszem mięsnym.
Nabijamy na szpatułki po 3-4 sztuki.
Szaszłyki grillujemy zawinięte w folię aluminiową przez kilka minut z obu stron, a następnie przesuwamy na bok grilla by doszły.
Serwujemy gorące.
Smacznego!
Moja rada:
Danie możecie równie dobrze przygotować w piekarniku czy na patelni.