Szaszłyki z dodatkiem piwa

Szaszłyki z dodatkiem piwa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata

  • piwo

    150 gram
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    5 ząbki
  • Kolendra cała Prymat

    1 szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • oliwa

    5 łyżek
  • musztarda

    4 łyżki
  • Produkty:

  • pieczarki

    400 gram
  • cebula biała

    4 szt
  • papryka marynowana

    300 gram
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę:
Będzie potrzebny nam blender . cebulę ,czosnek, kolendrę, paprykę mieloną, musztardę miksujemy . Do zmiksowanych produktów dodajemy piwo i oliwę z oliwek mieszamy . Mięso myjemy kroimy w kostkę i wkładamy w marynatę na 2-3 godziny.
Nadziewamy mięso z marynaty na przemian karkówka ogórek cebula pieczarka papryka marynowana.
Grillowane szaszłyki maja świetny smak polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 26.06.2013 10:55
przepyszne szaszłyczki
Konczi 26.06.2013 09:05
lubię takie szaszłyczki i kiełbaski z piwem też :D
SmakolykiJoanny 26.06.2013 08:44
A to by się zgadzało .
IwonaDD 26.06.2013 08:40
bardzo apetyczne i pewnie dzięki dodatkowi piwa - bardzo soczyste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat