Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z cukinii i boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szaszłyki

cukinia 2 szt
boczek wędzony 300 g

marynata

Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z cukinii i boczku

Boczek - najlepiej aby był w plastrach, jeżeli nie - tniemy go w cieniutkie plastry. Marynujemy mieszanką: oleju, papryki i ziół prowansalskich. Cukinię myjemy. Tniemy w cienkie plastry wzdłuż długości. Na plaster cukinii nakładamy plaster boczku i rolujemy. Przekłuwamy przez środek. Następnie robimy na odwrót: na plaster boczku nakładamy cukinię i rolujemy, następnie przekłuwamy. 4-5 takich ruloników nabijamy na patyczek do grilla. Grillujemy ze wszystkich stron na rozgrzanym ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 09.07.2016 00:02
super na grilla
Milena 07.07.2016 19:06
Ciekawe urozmaicenie :)
ada.la 05.07.2016 21:11
super na grilla
Franciszek 04.07.2016 23:56
pięknie wygląda
Renata9 04.07.2016 22:47
Smaczna przystawka
agaK. 04.07.2016 22:36
Fajne, tylko wyglądają trochę na surowe.
gosia1988 04.07.2016 22:29
Fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak