Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1/2 kg
trawa cytrynowa 2 łodygi
czosnek 2 ząbki
cukier brązowy 2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól do smaku
oliwa 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki wołowe

polędwice umyj i pokrój cienkie plastry ,przełóż do miski z pozostałych składników przyrządź marynatę zalej mięso i odstaw na 3 godz. do lodówki,odsącz plastry z marynaty, ponabijaj na patyczki od szaszłyków ,ułóż na ruszcie i griluj po 3 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak