Szaszłyki warzywne ze skrzydełkami pikantnymi w marynacie ziołowej

Szaszłyki warzywne ze skrzydełkami pikantnymi w marynacie ziołowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • skrzydełka kurczaka

    10
  • Grill - przyprawa pikantna

    1 opakowanie

Lista składników

  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    3
  • papryki

    2 kolorowe pokrojone
  • cebula czerwona

    1 pokrojona na cząstki
  • kukurydza

    2 pokrojone kolby
  • cukinia

    1 pokrojona na części
  • oliwa

    1 szklanka
  • Grill - przyprawa ziołowa

    1 opakowanie

Pikantny sos czosnkowy tzatziki

  • jogurt bałkański

    200 ml
  • Tzatziki – pikantny sos czosnkowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Jogurt dokładnie wymieszać z sosem i odstawić na 10 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa przełożyć do dużej miski i zalać marynatą przygotowaną poprzez zmieszanie przyprawy Grill ziołowy z oliwą z oliwek. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowane warzywa nadziewać na przemian na szpadki do szaszłyków.
Szaszłyki grillować na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut. Podawać z sosem czosnkowym.
Podawać ze skrzydełkami zamarynowanymi w przyprawie Grill pikantny, skropionymi olejem i ugrillowanymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

20.06.2016 23:24
Smaczne szaszłyki.

Wiktoria29

29.04.2016 20:57
fajna propozycja

cukiereczek

29.04.2016 18:08
ależ smaki na tej patelni

tobi1989

29.04.2016 17:10
Super pomysł :)

Maridka19

29.04.2016 15:15
Przepis w sam raz na sobotę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat