Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki warzywne z polędwiczkami drobiowymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwiczki z kurczaka 10 szt,
papryka czerwona 1 szt,
papryka żółta 1 szt,
pieczarki kilka szt,
cebula czerwona 2 szt,

marynata;

oliwa 5 łyżek,
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka,
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka,
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka,
sól i pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki warzywne z polędwiczkami drobiowymi

Polędwiczki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w większe kawałki.
Polędwiczki marynujemy w oliwie , soli, czarnym pieprzu,przyprawie klasycznej do grilla, w ziołach prowansalskich i granulowanym czosnku przez 2 -3 godziny.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Papryki oczyszczamy z nasion płuczemy , osuszamy i kroimy w duże kawałki, cebulę czerwoną obieramy , kroimy w plasterki.
Pieczarki oczyszczamy.
Warzywa nabijamy na przemian z mięsem na drewniane patyczki.
Szaszłyki przed grillowaniem posypujemy jeszcze ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Układamy na tacce do grilla.
Grillujemy na rozgrzanym ruszcie grilla obracając co jakiś czas.

Szaszłyki można też grillować na patelni grillowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.07.2017 11:44
Dobre szaszłyki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak