Szaszłyki warzywne z polędwiczką wieprzową

Szaszłyki warzywne z polędwiczką wieprzową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwiczki wieprzowe

    1 szt.większa,

Marynata;

  • oliwa

    3 łyżki,
  • musztarda

    1 łyżka,
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka,
  • miód płynny

    2 łyżki,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka,
  • tymianek Prymat

    1 łyżeczka,

dodatkowo;

  • papryka czerwona

    1 szt,
  • cukinia

    1 szt,
  • cebula

    2 -3 szt,
  • pieczarki

    kilka szt,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • oliwa

    2 - 3 łyżki,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na samym początku polędwiczkę wieprzową opłukać ,osuszyć i pokroić w większą kostkę albo w plastry.(jak kto woli).
oliwy , miodu , musztardy i przypraw przygotować marynatę ,
Do marynaty włożyć pokrojone kawałki polędwicy, wymieszać i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Przygotować warzywa.
Pieczarki obrać oderwać ogonki i przekroić na połówki.
Paprykę oczyścić , opłukać , usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w większe kawałki.
Cukinię opłukać ,osuszyć pokroić w plastry.
Cebulę po obraniu pokroić w ćwiartki.
Wszystkie warzywa włożyć do miski skropić oliwą , oprószyć pieprzem i solą.
Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa na przemian z mięsem.
Szaszłyki ułożyć na tacce i położyć na rozgrzanym grillu .
Grillować do miękkości mięska i warzyw co jakiś czas obracając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

07.06.2018 19:33
dobre szaszlyki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat