Szaszłyki rybne

Szaszłyki rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    1/2 kg
  • pomidory

    3 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • olej

  • pieprz, sól

  • majeranek

  • papryka ostra

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szaszłyki rybne

1/2 kg filetu mintaja
3 pomidory
1 ogórek zielony
2 cebule
olej
sól
pieprz
majeranek
papryka ostra

Rybę rozmrozić, doprawić. Pozostawić na 2 h w lodówce.
Pomidory,ogórki i cebulę umyć, pomidory pokroić w ćwiartki,cebulę i ogórki w plasterki. Rybę kroimy na 3-4 cm kawałki. Na patyczki nadziewamy na przemian rybę, pomidor, ogórek i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki zawijamy w folię aluminiową wysmarowaną olejem. Smażymy na grillu przez ok 10-15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magical66

06.10.2011 17:41
pięknie wyglądają i dobrze smakują

banditka

09.05.2011 21:10
sezon grillowy czas zaczac!!

Iwusia

06.05.2011 22:44
pyszne

Gabriela7

06.05.2011 07:55
super

iwa643

06.05.2011 07:36
ciekawe

Agnieszka_B

04.05.2011 21:17
wyglądają super!

pawel6

03.05.2011 19:20
bardzo fajna propozycja dania rybnego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat