Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki polane sosem pomidorowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gouda 500 g
mąka 25 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 6 szt
pomidor 3 szt
papryka 1 szt
parówki 3 szt
tłuszcz do smażenia
wywar mięsny
śmietana 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki polane sosem pomidorowym.

Ser kroimy w grubszą kostkę, jako umyć roztrzepać, ser obtaczamy w rozmąconym jajku i tartej bułce, Pieczarki myjemy następnie obieramy, Paprykę myjemy osuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy w kostkę, Parówki pokroić na grubsze plasterki. Pomidory sparzyć następnie je kroimy w grubszą kostkę, składniki nadziewamy na przemian na patyczki. Przygotowane szaszłyki zawijamy w folię, odstawiamy, Wywar zagotować dodać przecier pomidorowy, śmietanę, mieszamy, doprawić solą pieprzem, podgrzewać przez chwilę cały czas mieszając, Tłuszcz rozgrzać na patelni , szaszłyki wyciągamy z foli, pieczemy na rozgrzanym tłuszczu ciągle obracając, Szaszłyki pieczemy ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.01.2013 09:36
super
Motorek 06.10.2012 14:58
pycha
Łukasz15 05.10.2012 17:59
Pyszne
Wafelek2601 16.08.2012 00:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak