Szaszłyki polane sosem pomidorowym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser gouda

    500 g
  • mąka

    25 g
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

  • pieczarki

    6 szt
  • pomidor

    3 szt
  • papryka

    1 szt
  • parówki

    3 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • wywar mięsny

  • śmietana

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser kroimy w grubszą kostkę, jako umyć roztrzepać, ser obtaczamy w rozmąconym jajku i tartej bułce, Pieczarki myjemy następnie obieramy, Paprykę myjemy osuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy w kostkę, Parówki pokroić na grubsze plasterki. Pomidory sparzyć następnie je kroimy w grubszą kostkę, składniki nadziewamy na przemian na patyczki. Przygotowane szaszłyki zawijamy w folię, odstawiamy, Wywar zagotować dodać przecier pomidorowy, śmietanę, mieszamy, doprawić solą pieprzem, podgrzewać przez chwilę cały czas mieszając, Tłuszcz rozgrzać na patelni , szaszłyki wyciągamy z foli, pieczemy na rozgrzanym tłuszczu ciągle obracając, Szaszłyki pieczemy ok 5 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 05.01.2013 09:36
super
Motorek 06.10.2012 14:58
pycha
Łukasz15 05.10.2012 17:59
Pyszne
Wafelek2601 16.08.2012 00:06
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat