Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki po domowemu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 Kg
papryka czerwona 2 sztuki
cebula biała 6 sztuk
wykłaczki 30 sztuk
Stek z grilla Prymat 1 opakowanie
przyprawa do potraw Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Pamiętaj dodawaj jak najwięcej na patyczki.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki po domowemu

Kroki postępowania

1
Wydrąż paprykę, umyj ją dokładnie i pokrój w większą kostkę.
Krok 1 - Szaszłyki po domowemu foto
2
Wyjmij mięso, opłucz i osusz na ręczniku papierowym , by usunąć nadmiar wody. Pokrój mięso w kostkę. Przypraw dobrze mięso posypując je: przyprawą do steku, kucharkiem by nie było mięsko bez smaku. Dopraw dodatkowo pieprzem mielonym czarnym , by złagodzić pikanterię dorzuć papryki słodkiej mielonej.
Krok 2 - Szaszłyki po domowemu foto
3
Obierz wszystkie cebule, pokrój na ósemki.
Krok 3 - Szaszłyki po domowemu foto
4
Przygotuj patyczki do nadziewania szaszłyków. Zacznij tak jak chcesz.
Krok 4 - Szaszłyki po domowemu foto
5
Pamiętajcie nakładajcie jak najwięcej na patyczki , by po upieczeniu zostało coś na patyczku. Następnie, gdy wszystko z misek z przygotowanymi dodatkami ci zniknie ułóż wszystko na blaszcze. Zalej je 2 szklankami wody, by mięso było po upieczeniu miękkie i soczyste.
Krok 5 - Szaszłyki po domowemu foto
6
Gotowe szaszłyki można podawać na różne sposoby. Z frytkami, z ziemniakami według uznania.
Krok 6 - Szaszłyki po domowemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.08.2014 19:16
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak