Szaszłyki "pawie oczka"

Szaszłyki "pawie oczka"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • szpinak świeży

    1 garść
  • szynka parmeńska

    2 plastry
  • twarożek

    3 łyżki
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • kabanos

    1
  • ogórek kiszony

    1
  • papryka konserwowa

    1/2 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki  "pawie oczka" foto
Filet myjemy, osuszamy i przecinamy wzdłuż na pół. Rozbijamy cienko i oprószamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Szaszłyki  "pawie oczka" foto
Szpinak myjemy i układamy na rozbitym mięsie.
Krok 3 - Szaszłyki  "pawie oczka" foto
Na szpinaku układamy plasterki szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej.
Krok 4 - Szaszłyki  "pawie oczka" foto
Twarożek urabiamy ze szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ewentualnie łyżkę śmietany. Smarujemy serek na szynce.
Krok 5 - Szaszłyki  "pawie oczka" foto
W rogu układamy kabanosa, pasek papryki i ogórka.
Krok 6 - Szaszłyki  "pawie oczka" foto
Zawijamy ciasno roladki. Odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Krok 7 - Szaszłyki  "pawie oczka" foto
Ostrym nożem kroimy roladki na 3 części. Każdy plasterek nabijamy na wykałaczkę do szaszłyków.
Krok 8 - Szaszłyki  "pawie oczka" foto
Grillujemy szaszłyki z obu stron, aż się ładnie zrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

09.06.2014 22:57
super wygląda!

Christopher

08.06.2014 22:35
Ładne te oczęta.

BernadettaP

08.06.2014 19:34
Świetnie wyglądają !

wwwiolka

08.06.2014 19:12
Bardzo fajny przepis.

teresa18

08.06.2014 18:15
Apetyczne kaski

Marzena34

08.06.2014 17:31
bardzo efektowne

cukiereczek

08.06.2014 17:01
smaczny kąsek

Joannasz3190

08.06.2014 15:30
Jaki smakowity :)

Kolorowa

08.06.2014 14:40
Fajne składniki- ciekawie wyglądają.

Marta1986

08.06.2014 13:28
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat