Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki Izraelskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 30 dag
cebula biała 2 szt
czosnek 2 ząbki
pomidorki koktajlowe 6 szt.
pieczarki 6 szt.
bakłażan 1 szt.
mąka pszenna 4 łyżki
sól do smaku
pieprz
wino białe wytrawne

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki Izraelskie

Wykonanie:
Mięso pokroić w małą kostkę, wymieszać z posiekaną cebulą i czosnkiem, pokropić winem i odstawić na dwie godziny. Następnie nakłuwać na patyczki na przemian, mięsem, pomidorkami, pieczarkami i kostkami cukinii lub bakłażana. Obsypać mąką, wstawić do piekarnika i opiekać, obracając do zrumienienia a na końcu posypać solą i pieprzem do smaku. Podawać od razu najlepiej z pieczywem i sosem do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 27.06.2014 11:45
ładnie wyglądają;)
Krystyna32 27.06.2014 09:08
bardzo apetyczne
Iwusia 26.06.2014 22:51
ale bym go teraz schrupała :)
Lis 26.06.2014 22:21
Świetne te szaszłyki:)
Megg 26.06.2014 20:22
przepyszne szaszłyczki
ice cubes 26.06.2014 19:48
z chęcią bym spróbował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak