Szaszłyki indycze z marynaty limonkowej

Ifa

Ifa

Szaszłyki indycze z marynaty limonkowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z indyka

    350 g

Marynata

  • limonka

    1/2 sok
  • sos sojowy jasny

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    1
  • natka kolendry

    1 łyżka
  • olej sezamowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w podłużne paski. Składniki na marynatę wymieszaj ze sobą, włóż mięso i marynuj w lodówce ok. 1,5 godz. Przygotuj 3 długie, drewniane patyczki. Na każdy nadziewaj mięso, ale tworząc jakby falę. Ułóż na blaszce i piecz ok. 15 minut w 200 st. C, przewracając w między czasie. Indyk będzie delikatny i miękki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anka1988

29.12.2015 12:59
marynata limonkowa, brzmi bardzo bardzo interesująco.

ilka01

06.11.2015 10:12
pychota :)

pajbek

06.11.2015 10:06
Takie lubię :-)

gosia56

06.11.2015 09:32
smaczne mięsko

cukiereczek

06.11.2015 09:00
na pewno smaczne

Maridka19

06.11.2015 07:55
Same pyszności :)

ada.la

06.11.2015 07:16
fajna propozycja

Dorota76

06.11.2015 06:58
musza mieć ciekawy smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat