Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki grilowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
boczek wędzony 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki grilowane

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną kiełbasę pokroić w plastry.
Krok 1 - Szaszłyki grilowane  foto
2
Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Szaszłyki grilowane  foto
3
Boczek umyć i osuszyć, pokroić w kostkę.
Krok 3 - Szaszłyki grilowane  foto
4
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian kiełbasę, cebulkę i boczek.
Krok 4 - Szaszłyki grilowane  foto
5
Wstawić na nagrzany ruszt grilla. Grillować co jakiś czas obracając.
Krok 5 - Szaszłyki grilowane  foto
6
Podawać na gorąco.
Krok 6 - Szaszłyki grilowane  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.06.2014 18:35
apetyczne szaszłyki
Janina 19.06.2014 12:44
Super jedzonko;)
Czyki 19.06.2014 12:17
Ale mam ochotkę na takie danie :)
bhb8 19.06.2014 12:03
w sezonie w sam raz :)
stan2401 19.06.2014 11:13
uwielbiam takie
Lidzia 19.06.2014 08:57
Same dobroci.
Krzysztof15 19.06.2014 07:30
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak