Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki drobiowo-boczkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
papryka czerwona 1 szt
rukola 1/4 op.
sałata 1 liść
roszponka 1 garść
pomidory koktajlowe 3 szt.
Marynata do mięs pikantna Prymat 15 dag
olej 10 łyżek
boczek 15 surowy
cebula 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki drobiowo-boczkowe

Pierś z kurczaka i boczek pokroić w kostkę. Do woreczka wsypać przyprawę pikantna na grill, wlać olej, marynujemy mięso- pierś z kurczaka i boczek, mieszamy razem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Przygotowujemy szaszłyki: paprykę kroimy w małe kawałki, cebule w grube krążki. Nabijamy na patyczki na przemian kurczaka – paprykę – boczek surowy – cebulę- kurczaka – cebulę- boczek surowy- paprykę- kurczaka itd. Grillujemy na patelni grillowej ok. 30 minut. Na dużym talerzu ułożyć rukolę, w jednym rogu liść sałaty, ułożyć 4 szaszłyki, ozdobić garścią roszponki, połówkami pomidorów koktajlowych, cienkimi paskami papryki pozostałej z szaszłyków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 25.06.2011 20:00
jakie kolorowe
Beatris 02.06.2011 11:47
Robię podobne tylko paprykę zastępuję pieczarkami (ale to z tego względu, że nie lubię papryki).
Emilia22 01.06.2011 17:30
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak