Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowo – wieprzowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 4 sztuka
polędwica wieprzowa 2 sztuka
cebula 5 sztuka / mała
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka

MARYNATA

olej rzepakowy 4 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/2 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowo – wieprzowe

Filety z kurczaka i polędwiczki wieprzowe opłukać, osuszyć ręcznikami papierowymi i pokroić w grubą kostkę.

Składniki marynaty wymieszać w misce, dodać pokrojone mięso, dokładnie wymieszać i odstawić na minimum godzinę do zamarynowania.

Cebulę obrać i opłukać, paprykę oczyścić z nasion i opłukać.

Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nabijać mięso odsączone z marynaty, plastry papryki i cebuli.

Szaszłyki układać na ruszcie grilla wyłożonym folią aluminiową i grillować na średnim ogniu.

W trakcie grillowania szaszłyki smarować pozostałą marynatą i obracać na drugą stronę, aby równomiernie się upiekły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 23.11.2015 12:01
narobiłaś smaka na grilla ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak