Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe ze słoninką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
papryka czerwona 1 szt
słonina 100 g
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
papryka zielona 1 szt
tymianek 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe ze słoninką

Pierś kroimy w kostkę o boku 3 cm. Paprykę kroimy w dość duże kawałki, natomiast słoninę w cieniutkie plasterki. Oddzielnie przygotowujemy marynatę, mieszamy: olej majeranek, oregano lub tymianek, posiekany czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso. W takiej zalewie może ono dojrzewać nawet 48 godzin. Mięso nabijamy na patyki, na zmianę z warzywami, polewamy pozostałą marynatą i opiekamy ze wszystkich stron, aż się równomiernie zrumienią. Nasze szaszłyki można przygotować zarówno na grillu jak i w piekarniku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.07.2011 23:39
super szaszłyki-przepis bardzo na czasie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak