Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZASZŁYKI DROBIOWE Z KOLENDRĄ

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
kolendra 1 pęczek
sól
pieprz
oliwa

Porada

Proponuję podawać skropione sokiem z cytryny i jogurtem naturalnym. Można też zawinąć we wrapa lub serwować z pitą.

Przepis i sposób przygotowania na: SZASZŁYKI DROBIOWE Z KOLENDRĄ

Drobno siekamy dymki, papryczkę chilli i kolendrę i mieszamy z mieloną piersią. Ja zarówno mięso, jak i warzywa wrzuciłam do rozdrabniacza. Wszystko razem mieszamy z jajkiem oraz bułką tartą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za luźna należy dodać więcej bułki tartej. Ręce moczymy w zimnej wodzie i formujemy podłużne kotlety, które należy nadziać na metalowe lub drewniane szpikulce. Silikonowym pędzelkiem smarujemy je oliwą z oliwek z obu stron i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Rumienimy z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 17.07.2014 20:19
Wyglądają na pyszne ;)
kasienka23 17.07.2014 19:40
smaczne mięsko!
Megg 17.07.2014 17:57
przepyszne takie szaszłyczki
Marta1986 17.07.2014 17:38
ciekawy przepis
pajbek 17.07.2014 17:38
Super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak