Szaszłyki drobiowe lekko pikantne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • boczek wędzony

    25 dag
  • cebula

    2-3 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • oliwa

    4-5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroi w kostkę( dość dużą). Oliwę wymieszać z przyprawą do kurczaka i obiema paprykami. Kawałki kurczaka przełożyć do marynaty i wymieszać dokładnie. Odstawić na około 2 godziny. Każdą cebulę pokroić na 4- 8 części. Paprykę pokroić w ósemki, ósemki na pól. Boczek pokroić w gruba kostkę. Na szpatułki nadziewać na zmianę porcje kurczaka, paprykę, boczek i cebulę. Szaszłyki grillować z każdej strony po kilka minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 27.09.2013 19:31
naprawdę pycha
IKrakowianka 18.02.2013 22:47
super szaszłyki
Iwusia 31.07.2011 22:25
wyśmienite
bercik1 21.05.2011 21:33
Wypróbowane- pycha!
bietka 26.10.2010 12:06
Warto spróbować:)
Katarzyna/kate1980 17.10.2010 07:51
wspaniały przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat