Szaszłyki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ogórki kiszone

    3 szt
  • pieczarki

    6 szt
  • przyprawa do szaszlykow

  • olej

  • papryka zielona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki czyścimy i kroimy w większe kostki. Papryki czyścimy i kroimy w większe kostki. Cebulę dzielimy w płaty. Ogórki kiszone kroimy na większe cząstki. Pierś z kurczaka kroimy na większe kostki, które przyprawiamy przyprawą do pikantnego grilla. Na patyki do szaszłyków nabijamy pokrojone warzywa i mięso według własnych upodobań. Wszystkie przygotowane szaszłyki wkładamy do rękawa, lekko opruszamy je przyprawą do szaszłyków i olejem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 31.07.2013 08:43
Smaczniutkie
Aleksandra/Olcia 31.07.2013 07:45
uwielbiam z grilla
Agnieszka-87-25 31.07.2013 07:44
szaszłyki w każdej postaci pycha
Kulinarna Ja 31.07.2013 07:26
takie są najlepsze!
Pyszota 31.07.2013 07:08
super szaszłyki
Megg 31.07.2013 00:14
wspaniałe, smakowite szaszłyczki
halina17 30.07.2013 23:08
Dobre szaszłyki.
gosia561 30.07.2013 22:52
fajna wersja szaszłyków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat