Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z indyka
25 dkg -
cebula biała
1 sztuka -
czosnek ząbki
2 główki -
koperek
1/3 pęczka -
sól i pieprz
1 do smaku -
sos balsamiczny
1 łyżeczka -
ocet winny
1 łyżeczka -
oliwa
3 łyzki -
cukinia
1 sztuka -
pomidorki koktajlowe
15 sztuki -
cebula czerwona
2 sztuki -
bazylia świeża
1 do smaku -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
1 do smaku
Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki czosnkowe z indykiem
Kroki postępowania

Filet z indyka kroję w kostkę, przekładam do miseczki, dodaję pokrojoną cebulę białą, trzy sprasowane ząbki czosnku, pokrojony koperek, sól, pieprz, ocet winny, sos balsamico, olej, przyprawę ognistą. Mieszam i odstawiam na noc do lodówki.





Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)