Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki bekonowo-kurczakowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 500 gram
krewetki koktajlowe 300 gram
bekon 250 gram
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki bekonowo-kurczakowe

Kurczaka pokroić na małe kawałki, doprawić solą, pieprzem, niech poleży w chłodnym miejscu z godzinę. Nadziewać na patyczki krewetki, kurczaka zawijać w plastry bekonu i nadziewać na patyk. Szaszłyki posypać marynatą pikantną Prymat, odstawić na 40 minut, niech przejdzie marynatą i piec na grillu. Podawać z salsą lub sosem tatarskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 22.07.2012 14:31
brzmi pysznie
bami 04.03.2012 14:33
Ulalaaaa - to coś dla mnie! :)
Kate131 12.03.2011 08:17
fajne
FAFIK 25.02.2011 10:02
Pychota!
pegaz 22.10.2010 08:30
ahh ten bekon....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak