Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki azjatyckie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt.
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1 szt
orzechy włoskie 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
curry 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki azjatyckie

Wykonanie:
Cebulę i czosnek obrać i razem z orzechami drobno posiekać. Dodać sok z cytryny, olej, curry i sól do smaku. Mięso opłukać, pokroić, wymieszać z marynatą i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. Następnie nadziać mięso na patyczki, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.12.2015 22:14
apetyczne danie do zjedzenia
Dorota76 27.12.2015 17:54
warte spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak