Szaszłyki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • czosnek granulowany

    2 łyżeczki
  • cukinia

    1 szt( z miękką skórą)
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • cebula

    4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka myjemy i kroimy wraz z obiema paprykami w dość sporą kostkę. Fileta oprószamy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem i dokładnie mieszamy. Cukinię myjemy i kroimy w grube plasterki, pieczarki oczyszczamy i wraz z cebulą kroimy w ósemki. Na patyczek układamy kolejno cukinię, mięso, paprykę zieloną .cebulę,paprykę czerwoną pieczarki, i tak do wyczerpania wszystkich składników. Szaszłyki posypujemy solą, pieprzem i pieczemy na ruszcie na grillu. Szaszłyki można również grillować na grillu elektrycznym lub upiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 24.06.2017 10:15
pyszne danie
berys18 23.06.2017 11:33
świetne szaszłyki
cukiereczek 22.06.2017 16:56
kolorowe i apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat