Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso

filet z kurczaka 1 sztuka
chudy boczek 20 dkg

marynata do mięsa

czosnek 4 ząbki
olej roślinny 1/2 szklanki
sos sojowy 3 łyżki
pasta curry 1 łyżeczka

warzywa

papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki

Kroki postępowania

1
Kurczaka tniemy na małe kawałki i wkładamy do marynaty na całą noc.
Marynata: mieszamy dokładnie olej, sos sojowy, pastę curry,czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 1 - szaszłyki foto
2
przygotowujemy dodatki. cebulę tniemy na krążki, paprykę i boczek w dużą kostkę
Krok 2 - szaszłyki foto
3
Na patyczki do szaszłyków nabijamy mięso z kurczaka, boczek, cebulę i paprykę
Krok 3 - szaszłyki foto
4
obsmażamy na grillu z każdej strony
Krok 4 - szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 28.04.2014 15:22
Mniam,chętnie spróbuję :-)
Lidzia 28.04.2014 05:25
Takie lubię.
Niki22 27.04.2014 21:23
oj tak sezon grillowy, lubię to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak