Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszlyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyzki goracej wody
3 cebule

Przepis i sposób przygotowania na: szaszlyki

Mięso mielone wyrobić
solą,pieprzem,jajkiem i bułką tartą.
Na końcu wlać wodę -wyrobić raz jeszcze.
Formować małe kuleczki-jak na klopsiki.
(wyrobione mięso powinno mieć sztywniejszą konsystencję)
Cebule obrać -pokroić na ćwiartki.
Na patyczki nadziewać na przemian-kuleczki mięsne i ćwiartkę cebuli.
Układać na grillu lub ruszcie piekarnika.
Po podpieczeniu(gdy na wierzchu zrobi się skórka), -nalać trochę wody na blaszkę wstawioną na dno piekarnika.
Gdy pieczemy na grillu-szaszłyczki skrapiać co jakiś czas wodą,ewentualnie przykryć folią aluminiową.
Piec do zbrązowienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 08.11.2011 08:58
mniam
iwona332 20.06.2011 20:22
super
iwona332 20.06.2011 20:22
super
Tomek14 11.05.2011 12:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak