Szaszłyk z indyka z marynowanym melonem i ananasem w zalewie słodko-kwaśnej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • melon

    1/2 szt
  • ananas

    ¼ szt
  • sok jabłkowy

    ½ szklanki
  • marynata słodko-kwaśna Prymat

    1 szt
  • miód

    2 łyżki
  • ciemny sos sojowy

    1 łyżka
  • świeża mięta

    4-5 listków
  • sól

    1 szczypta
  • indyk

    600 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Piersi umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę wielkości 1,5 x 1,5 cm. Owoce pokroić w plastry o grubości 0,5 cm.
Sok jabłkowy i miód wymieszać z imbirem oraz marynatą słodko-kwaśną Prymat. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i obłożyć świeżymi owocami. Całość skropić sosem sojowym i odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Po wyjęciu z lodówki mięso i owoce nabijać naprzemiennie na szpadki do szaszłyków. Szaszłyki piec na gorącym ruszcie, posypując owoce świeżo siekaną miętą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 24.02.2011 16:06
niezachęcające połączenie
Adamorek 18.02.2011 23:50
super
Barbara55 27.10.2010 15:17
dobre
rakow2 26.10.2010 15:18
to by się indyk zdziwił
Silver 16.07.2010 18:21
musi byc dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat