Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk z figami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
ocet winny 1 łyżeczka
figi świeże 4 szt.
estragon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk z figami

mięso opłukać osuszyć pokroić w kawałki natrzeć solą i pieprze, świeżo zmielonym,estragonem,majerankiem odstawić na godzinę,skropić octem winnym o odstawić ponownie na 30min.figi umyć pokroić na ćwiartki i nadziewać na patyki do szaszłyka na zmianę aż do wyczerpania się składników mięso i figę układać na ruszcie i piec po 7min.z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 17.02.2014 15:20
fajny przepis
Ada-Gaba 21.01.2014 06:45
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak