Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk mięsny z morelami i czerwoną cebulą

4.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Wakacje w plenerze to świetna frajda dla wszystkich tych, którzy potrzebują wrażeń i odskoczni od miejskiego zgiełku. Wyruszając pod namiot, zaplanujcie dania, które będziecie mogli przygotować na wieczornym ognisku. Sięgnijcie po przepis na szaszłyki z morelami i czerwoną cebulą, które są banalnie proste w przygotowaniu i jakie pyszne! potem pozostanie Wam już tylko patrzenie w gwiazdy i bycie w bliskości z naturą.

Składniki:

Składniki:

polędwica wieprzowa oczyszczone 2 sztuki
morele 6 sztuk
cebula czerwona 2 sztuki
miód wielokwiatowy 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
czosnek (roztarty) 2 ząbki
Kucharek Smak Natury do smaku
przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu do smaku

Porada

Ceuble warto pokroić w ćwiartki - będzie je lepiej grillować.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk mięsny z morelami i czerwoną cebulą

Sposób przygotowania:

1. Polędwicę wieprzową kroimy na małe kawałki.

2. W misce łączymy przyprawę do potraw, miód, musztardę, przyprawę w płynie, czosnek, dokładnie mieszamy, wkładamy mięso, nacieramy i pozostawiamy w lodówce na godzinę.

3. Tak przygotowane kawałki polędwicy nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z czerwoną cebulą i morelami.

4. Grillujemy na rozgrzanym grillu lub na tackach aluminiowych po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak