Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyczki z papryką i klopsikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
sól
pieprz
przyprawa Specialite
jajko 1 szt
bułka czerstwa
mleka szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyczki z papryką i klopsikami

Bułkę namaczamy w mleku. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. Bułkę dociskamy , rozdrabniamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Formujemy pulpeciki i podsmażamy na patelni. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian klopsika, paprykę i cebulę i zapiekamy około 30 minut w temp. 180 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 27.07.2011 08:42
zewa - zgadza się :)
ZEWA 26.07.2011 23:44
bardzo pomyslowe, zwłaszcza dla niejadków
Jolanta40 15.07.2011 08:01
polecam
Ela15 14.07.2011 10:47
super
Sarenka 04.07.2011 23:01
A ja jeszcze tak nie robilam :)
Jolanta40 19.02.2011 09:28
zwykłe mielone podane inaczej :)
Jolanta_P-S 18.02.2011 19:21
podobnie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak