Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z serkiem - bez jajek

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
jabłka 1,5 kg
serek homogenizowany 400 g
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 op
cynamon Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z serkiem - bez jajek

Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać 2 łyżki cukru, posiekane masło i serek homogenizowany. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30minut do lodówki. 2/3 ciasta wylepić dno przygotowanej formy o śr. 23x33cm. Nakłuć widelcem.
Jabłka obrać, usunąć nasienne pokroić w plastry, rozłożyć równomiernie na cieście. Posypać cukrem oraz cukrem waniliowym i cynamonem. Resztę ciasta rozwałkować, ułożyć na jabłkach.
Piec ok. 45-50minut w temp. 170-180st. Ostudzić. Podawać oprószone cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.03.2014 10:36
podoba mi się ten przepis :)
Kejti 10.03.2014 01:20
Fajne ciacho :-)
ao_12 06.03.2014 17:44
pyszne ciasto, mniam :)
Ania84 06.03.2014 17:32
mniamm jakie pyszności, ciekawe ciasto :)
Mira85 06.03.2014 16:55
super smaczna
Lidzia 06.03.2014 16:27
Ciasto z serkiem, fajne.
Jarek123 06.03.2014 16:20
ale smaczku narobiło się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak