Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 20 dag
jajko 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
białko 2
cukier puder 2 łyżka
jabłko 75 dag
orzechy 5 dag
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z pierzynką

Jabłka obrać, pokroić wymieszać z rodzynkami i orzechami. Margarynę utrzeć dodając cukier i żółtko. Dodać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. 5 białek ubić na sztywną pianę. 2 ubić z cukrem. Do formy ułożyć ciasto, na to jabłka, na wierzch piankę z białek. Piec ok. 45 minut w 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 21.11.2011 13:32
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak