Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z orzechową bezą
Kroki postępowania
Z mąki, żółtek, 10 dag cukru i smalcu zagnieść ciasto, zawinąć w folię i przenieść na pół godziny do lodówki.
mąka | 40 dag |
masło | 20 dag |
smalec | 1 łyżka |
cukier | 35 dag |
jajko | 3 szt |
cukier waniliowy | 2 szt |
jabłka | 1 kg |
budyń owocowy | 1 szt/wiśniowy lub malinowy |
orzechy włoskie | 1/3 szklanki/posiekane |
tłuszcz do formy | |
lody |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: