Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka pełnoziarnista 0,5 szklanki
orzechy włoskie 100 gram
kasza manna 1,5 szklanki
cukier brązowy 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłka 2 kg
cynamon Prymat 1 łyżka
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z orzechami

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki sypkie tj. obie mąki, kaszę mannę, cukier brązowy, proszek do pieczenia, orzechy włoskie posiekane razem wymieszać.
Krok 1 - Szarlotka z orzechami foto
2
Jabłka obrać zetrzeć na tarce i wymieszać z cynamonem.
Krok 2 - Szarlotka z orzechami foto
3
W tortownicy układać warstwy: sypka, jabłka, sypka, jabłka, sypka i na koniec plastry masła.
Krok 3 - Szarlotka z orzechami foto
4
Piec w 180 stopniach przez 60 minut.
Krok 4 - Szarlotka z orzechami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 07.01.2014 08:30
fajnie wygląda
paulina2157 06.01.2014 22:37
apetyczna ta szarlotka
Romanowka 06.01.2014 21:37
Tak jak lubię razowa mąka i brązowy cukier, do tego jabłka i orzechy - samo zdrowie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak