Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z kruszonki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 45 dkg
jajko 2 jajka
cukier 10 dkg
masło 15 dkg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jabłka 150 dkg
cukier 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kruszonki

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,dodać cukier i cynamon, wymieszać. Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać, dodać jajka, cukier i masło, wszystko razem zmieszać i pokruszyć w palcach ( jak na kruszonkę )blaszkę natłuścić i wysypać bułką tartą, wysypać połowę kruszonki i docisnąć , wyłożyć wcześniej przygotowane jabłka , i wysypać resztę kruszonki. piec 45 minut w 200 stopni C po upieczeniu posypać cukrem pudrem ciasto jest kruche , chrupiące , po prostu pyszne :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 17.10.2012 23:21
Renata, warto bo jest szybka w zrobieniu i przepyszna.Piekłam w blaszce 25x30 cm.
Renataj 16.10.2012 22:12
Prezentuje się apetycznie - warto wypróbować
Henryka2 12.10.2012 10:23
Widzę,że autorka nie ma ochoty powiedzieć nam ile proszku do pieczenia należy dodać, to wszystkim zainteresowanym podpowiadam,że dałam 1, 5 łyżeczki i jest dobrze.
Henryka2 03.10.2012 15:51
Wyszła super, zresztą już jej prawie nie ma.Zapomniałaś dodać w przepisie ilość proszku do pieczenia,ale dodałam na "wyczucie" i wszystko jest ok.
Henryka2 03.10.2012 09:50
Szybka i ładnie wygląda, zaraz wypróbuję.
parysek10 02.10.2012 18:02
cudowny widok
Mati3 02.10.2012 17:08
fajna
jolanta19 02.10.2012 16:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak