Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z kruszonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 4-5 sztuk
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 mały
margaryna 1 sztuka
jabłka 1,5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z kruszonki

mąkę, żółtka, cukier, margarynę i proszek do pieczenia zagnieść- na kruszonkę. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę na to potarte surowe jabłka, ubić pianę z białek i 1/2szklanki cukru,. Wyłożyć pianę na to resztę ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak