Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier puder 3 łyżki
masło 250 g 1 kostka
żółtko jajek 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 2 kg
cynamon 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kruszonką

Przesianą mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy miękkie masło i szatkujemy nożem.Dodajemy pozostałe składniki na ciasto i zagniatamy wszystko na gładką masę. Wkładamy do lodówki na 30 min.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę i smażymy. Następnie studzimy i dodajemy cynamon i mąkę ziemniaczaną. Na dno blachy wykładamy 3/4 ciasta, na to wykładamy jabłka i na wierzch ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 01.01.2013 17:42
pysznie wygląda
meg1984 31.12.2012 17:31
lubię ciasta z jabłkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak